Zelf heb ik altijd mijn gps, mobiele telefoon en outdoor horloge bij me als ik naar buiten ga. Sinds kort heb ik ook een solar powerbank aan mijn rugzak hangen. Inderdaad, zo eentje die je ook kunt opladen via zonne-energie. De afgelopen periode heb ik verschillende powerbanks getest. Hieronder deel ik mijn bevindingen.
Mijn beste solar powerbank top 3
Heb je geen tijd om verschillende solar powerbanks te vergelijken, of wil je verzekerd zijn van een kwalitatief goed model solar powerbank? Kies in dat geval voor één van de drie beste powerbanks op zonne energie, welke je hieronder in willekeurige volgorde opgesomd vindt.
Hekosolar Solar Powerbank Spark
- Inclusief verzendkosten, verstuurd door Hekosolar.com
- 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
- Wettelijke garantie via Hekosolar.com
De Hekosolar Solar Powerbank Spark vind ik een van de betere solar powerbanks van dit moment.
Deze powerbank is alleen te koop in de 30000 mAh versie. Dit model is dan ook meer dan voldoende tijdens mijn wandelingen van een dag.
Deze powerbank heeft een zonnepaneel bovenop, dus ik kan hem makkelijk opladen aan mijn rugzak met de karabijnhaak. Hoewel deze wat goedkoop aanvoelt is de powerbank nog nooit van mijn rugzak gevallen. Met genoeg zon krijg je 1 tot 2 keer je telefoon opgeladen per dag.
Makkelijk: Een handig extraatje is de LED lamp die je als zaklamp gebruiken. De LED lamp is 1.8W en heeft ook een SOS functie.
De ingebouwde kabels zijn wat mij betreft wat aan de korte kant. Op deze manier kan ik niet de GPS opladen met de kabels tijdens het lopen. Natuurlijk had ik een externe kabel bij die ik weer in de powerbank kon stoppen en zo toch de gps kon opladen tijdens het lopen.
oja, en met zijn IP65-rating is deze powerbank waterdicht, tenminste hij kan wel tegen een regenbui. Dus de beste outdoor powerbank wat mij betreft.
Plus- en minpunten
netjes ingebouwde kabels aan de achterzijde
stevig ontwerp
capaciteit van 30.000 mAh
is ietwat aan de zware kant
kabels wat aan de korte kant
Homèlle solar Powerbank
- Geen stopcontact nodig
- Duurzaam
- Compact
- Draadloos
- Laadt snel op
- Makkelijk om mee te nemen
Een voordelige keuze powerbank, zo kan je de Homèlle Solar oplader wel noemen. Dit model is goedkoper dan de andere 2 die ik hier noem, maar biedt wel de grootste capaciteit van maar liefst 36.000 mAh.
Deze powerbank heeft een stevige behuizing die schade voorkomt. Hij heeft ook een zonnepaneel en LED lamp, net als de andere modellen. Ik heb de lamp niet getest; ik gebruik liever een aparte zaklamp.
Deze powerbank heeft een LED indicator waarmee ik kan zien hoe vol hij is. Hij heeft ook een systeem om overladen en oververhitting te stoppen, wat zorgt voor veilig gebruik.
Ook aan deze powerbank zit een karabijnhaak. Ik merk dat ik sneller een powerbank pak met een karabijnhaak omdat dit net iets makkelijker bevestigen is.
Let op: Bij deze powerbank zit er geen kabel voor (oudere) Apple producten die nog op een lightningkabel werken.
Plus- en minpunten
Grote capaciteit van 36.000 mAh
Voorzien van USB-C, USB-A én Micro-USB
Uitgevoerd met quick charge-functionaliteit
Losse oplaadkabels
mindere kwaliteit
HEKO Solar Powerbank Swung 2
- Nooit meer zonder stroom zitten
- Extreem krachtig
- Geen gedoe met kabels
- Nooit meer zonder licht
Tot slot kijk ik naar de HEKO solar powerbank swung. Dit model beschikt over een ruime capaciteit van 30.000 mAh. Doordat ook deze powerbank over meerdere USB-poorten beschikt kun je verschillende apparaten tegelijkertijd opladen. Niet dat ik dat in de praktijk gedaan heb.
Dit model opvouwbare solar powerbank kan je telefoon draadloos opladen, wat niet veel solar powerbanks kunnen. Maar je telefoon moet deze functie ook hebben. Ik heb het niet kunnen testen omdat mijn telefoon dit niet ondersteunt.
Draadloos opladen is vooral handig als je de powerbank ’s avonds neer kunt leggen; tijdens het wandelen is dit niet praktisch
De HEKO solar powerbank heeft een stevig design en raakt niet snel beschadigd. Hij is spatwater- en stofbestendig door zijn IP65-rating. Bovendien heeft hij beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting
Ik gebruik de powerbank nu zo’n vijf maanden, ongeveer vier keer per week, voor verschillende dingen. Ik ben erg tevreden, ondanks de gebruikssporen, maar dat is normaal bij zoveel gebruik. Lees hier de complete review van de Heko solar powerbank swung.
Het kompas op de karabijnhaak is leuk, maar niet echt een meerwaarde. Ik had liever een betere kwaliteit karabijnhaak gezien.
Plus- en minpunten
Quick charge-functie
Draadloos op te laden (Wireless Charger)
Voorzien van USB-A en USB-C poorten
Enigszins aan de dure kant
Opladen met het geïntegreerde zonnepaneel duurt erg lang
Hoe kan ik een solar powerbank het beste opladen?
Het opladen van een solar powerbank duurt langer in de zon dan via stroomnet. Optimaal zonlicht is nodig voor sneller laden. Een powerbank van 10.000 mAh kan dagen nodig hebben, terwijl sommige in ideale omstandigheden 2.000 tot 2.500 mAh per uur laden.
Het is slim om thuis al volledig op te laden en dan zonlicht te gebruiken voor bijladen. Je kunt de powerbank ook via bijvoorbeeld je laptop opladen.
Belangrijkste voordelen
Een solar powerbank & charger heeft als groot voordeel dat je deze overal kunt opladen, zelfs zonder stopcontact.
Op bewolkte dagen wekt het minder energie op dan op zonnige dagen, maar het blijft werken. Je hebt altijd stroom voor je apparaten, handig voor buitenactiviteiten of onderweg.
Bovendien zijn deze powerbanks duurzaam; ze verminderen het gebruik van niet-duurzame stroom en ontlasten het milieu.
Na aankoop van de Achate solar powerbank werkte deze perfect voor het opladen van mijn telefoon na eerst op te zijn geladen aan het net. Nu zou ik hem graag willen gebruiken zonder behulp van het stroomnet. Kan dit? Al dagen ligt hij te knipperen met 1 groen en 4 blauwe lichtje,; hij heeft uren buiten gelegen in de zon en het knipperen gaat door overdag binnen en ’s avonds onder het licht van een TL buis. Ben ik te ongeduldig.
Hallo Olga, oei, dat is lastig. Ik heb de Achate niet getest. Is er misschien een manual waarin staat wat de knipperende ledjes zijn?
Olga, ik weet niet of je er bekend mee bent maar dergelijke solar powerbanken werken doorgaan enkel goed als er voldoende zonlicht is, als het bewolkt is laad hij niet goed op en dan gaan de lampjes ook k nipperen…. via stroomnetwerk opladen kan ook voor de problematiek zorgen zoals jij die omschreef, dergelijke types zijn te vaak te zwak voor het stroomnetwerk waardoor je waarschijnlijk(hoeft dus niet) voor een kleine kortsluiting hebt gezorgd waardoor je dit probleem blijft houden. TL is geen zon, dus daarom zal je solar powerbank ook niet opladen…. gewoon op je vensterbank laten liggen totdat het volgeladen is blijkt voor jouw product misschien de juiste optie te zijn.
MVG AH